Olors, sensacions, equilibri. La natura ens crida.

19 de Febrero 2016 Escrito por 

A continuación, transcribimos la entrevista a Marion realizada por Ester Racionero para la revista de la Asociación de Vecinos y Vecinas del Poblenou, número de Febrero 2016.

La pell és l'òrgan més extens de l'ésser humà. Ens protegeix de l'exterior, controla la nostra temperatura corporal i a través d'ella sentim el món.

"Mon Petit Pot, la teva cosmètica natural, creativa i saludable." Així presenta la seva web la Marion Sergent, química francesa que va venir a Barcelona ara fa 14 anys i va fer del Poblenou el seu barri. Mare de dos nens, la Marion participa de forma activa en la vida del barri: sòcia co-fundadora de la Cooperativa de Consum Ecològic Mespilus i, des de fa 3 anys, fundadora de Mon Petit Pot, cosmètica natural i ecològica al Poblenou.

"Jo vinc del sector de la química farmacèutica a on durant més de 7 anys vaig treballar a laboratoris cosmètics, i conec aquest món. Quan va néixer el meu fill, no em venia de gust posar productes químics a la seva pell, així que vaig començar a fer els meus primers cosmètics a casa."
Habitualment la cosmètica natural va associada a un perfil més de naturòpata, però la Marion va pensar que aquesta filosofia de vida podria convertir-se en un projecte professional, mostrant una alternativa a la cosmètica tradicional.


"Som éssers vius i tenim una connexió molt important amb les plantes. La pell és l'òrgan que ens protegeix de l'exterior, protegeix els nostres òrgans interiors, així que hem de tenir un bon estat de la pell per evitar problemes. Si cuidem el que mengem, per què no cuidar el que ens posem a la pell? No es tracta només de tenir cura del nostre exterior sinó que, al mateix temps, ens cuidem el nostre interior."


"Mon Petit Pot", situada al carrer Roc Boronat, no és una tenda oberta al públic, funciona bàsicament online i pel boca a boca, però la Marion tracta d'adaptar-se a les necessitats i possibilitats de la gent i s'apropa als clients amb l'assessorament personalitzat. A través de la web també ofereix receptes senzilles per fer cosmètics 100% naturals, tallers per crear la pròpia línia de productes i un blog amb notícies i intercanvi d'opinions i receptes. Dues vegades l'any fa l'Openlab, un activitat guiada en laboratori que s'allunya de les ofertes habituals: els participants disposen del laboratori, les matèries primeres i les receptes de la Marion per fer-se els seus propis cosmètics. Tot plegat es tracta d'un món relativament nou, en creixement.
"Sí, la veritat és que poc a poc la vida ens allunya del que som, ens deixem portar per l'economia de masses, la imatge, comprar, gastar... Això del "home made" va lligat també amb una nova manera de consumir poc i millor, buscar un producte de més qualitat, més barat, evitar que el marketing t'enganyi, en definitiva, un consum més responsable."
En una societat cada cop més preocupada amb la higiene dels nadons, no s'aprofundeix en saber que molts dels productes que es venen són massa agressius amb la pell del nens i fan que la seva grassa protectora es deteriori, ni tampoc s'informa que la cosmètica convencional porta pocs actius i molta aigua en les seves fórmules. Sovint, les grans multinacionals que dominen el negoci fan de l'engany el benefici.


Hem perdut una mica allò que és essencial, també en els productes que utilitzem. Molts clients són persones a les que els agrada els productes naturals, ecològics, i no volen posar-se qualsevol cosa que pugui ser tòxica. També hi ha gent que es sent atreta per tot allò fet a mà. El que sí és cert es que amb una petita inversió inicial pots fer-te la teva cosmètica amb una relació qualitat-preu molt més econòmica i amb productes 100% actius."


"Mon Petit Pot", ofereix tot allò necessari per tal que puguis fabricar la teva cosmètica personalitzada a casa, des dels utensilis fins a les matèries primeres més variades, sempre d'origen natural i de qualitat ecològica. També s'ofereixen receptes de cosmètica natural, així com la formació i l'assessorament necessari per iniciar-se i aprofundir en la fabricació artesanal de cosmètica natural.
"Una bona higiene per treure la contaminació ambiental, amb un sabó suau preparat al teu gust i una bona crema hidratant i nutritiva, aquest és el meu consell. Les arrugues no se'n van (afirmar el contrari seria un engany) però si que millora la qualitat de la pell amb un resplendor natural y saludable. També es poden fer remeis infal•libles pels polls. Es tracta de tornar als nostres origens, fer les coses de manera més senzilla, respectant les nostres necessitats, però sense que el marketing ens enganyi."


La Marion ens convida a endinsar-nos en un nou món d'olis essencials, maceracions, colònies, destil•lacions, aigües florals de rosa, de lavanda...


Olors, sensacions, equilibri. La natura ens crida.

Actualidad MPP

Newsletter

MPP en los medios

Webs amigas

slow-cosmetique